totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Ratolí SMARTNAV4, una solució tecnològica al servei de les persones amb ELA

Ratolí SMARTNAV4, una solució tecnològica al servei de les persones amb ELA

La Fundació Miquel Valls, a través del seu Banc de Productes de suport, ofereix aquest giny que permet utilitzar l’ordinador amb total autonomia.
 

SMARTNAV4 és la quarta generació d’un ratolí que facilita la utilització de l’ordinador per part de les persones amb Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) i altres malalties que redueixen la mobilitat.
Pantalla Smartnav4
Amb el programari Dwell Clicking incorporat i un teclat en pantalla gratuït creat per Lake Software, l’SMARTNAV4 funciona mitjançant un petit adhesiu fet d’un material reflectant que es col·loca en qualsevol lloc de la cara i un sensor situat damunt de la pantalla. Tot movent el cap es pot controlar el punter de l’ordinador, sense necessitat d’utilitzar les mans. Les persones amb ELA poden, doncs, escriure correus electrònics, contestar whatsapps, realitzar qualsevol acció en l’ordinador de forma totalment autònoma.
La Fundació Catalana d’Esclerosi Lateral Amiotròfica Miquel Valls (FMQV), amb qui col·labora iWith.org, té per objecte la promoció de tota mena d’accions destinades a millorar la qualitat de vida de les persones amb ELA i altres malalties de motoneurona, així com de les seves famílies. Per això, entre d’altres, al seu Banc de Productes de Suport (BPS) ofereixen per un temps il·limitat el material necessari perquè les persones afectades per ELA puguin viure de la forma més autònoma i amb la millor qualitat de vida possible.
El BPS de la Fundació Miquel Valls vol donar resposta a la gran necessitat de les persones amb ELA d’utilitzar aquests productes de suport, als quals no tenen accés totes les famílies. Disposa d’uns 1.200 productes, entre els quals material de comunicació com el ratolí SMARTNAV4.
 
Fonts: Taula del Tercer Sector, Fundació Miquel Valls, SmartNav by NaturalPoint.
sereix aquí el cos del text.

image/jpg


Cinc apps per canviar el món

Cinc apps per canviar el món

Les entitats i organitzacions sense ànim de lucre fa temps que busquen fer el salt al món de les aplicacions mòbils, tant per rebre donacions com per facilitar i promoure l’acció social voluntària. Aquí teniu sis aplicacions que us poden ser útils per les vostres organitzacions.


Facebook llença un sistema de donacions per a entitats sense ànim de lucre a Europa

Facebook llença un sistema de donacions per a entitats sense ànim de lucre a Europa

La xarxa social ha impulsat una iniciativa a 16 països del continent que pretén oferir eines de captació de fons per a causes benèfiques. 

Les donacions són una de les accions més freqüents a les ONG i les entitats sense ànim de lucre. Facebook ho sap, i per això, ha llençat una eina de captació de fons dirigida a entitats sense ànim de lucre a Europa, després de l'èxit que va tenir als Estats Units per a les organitzacions que van captar fons després del pas de l'huracà Harvey, aconseguint 10 milions de dòlars. En aquest sentit, la pàgina de Facebook ha habilitat a 15 països l'opció de posar un botó de "donar" a la pàgina de Facebook de les organitzacions no lucratives.  

D'aquesta manera, a finals d'octubre les ONG poden signar i començar a fer servir aquesta eina per captar fons a través de la xarxa social. Les eines que proposa Facebook per aconseguir donacions són tres: captar fons a través del botó de donacions, recollir-les durant una retranmissió en directe a través de Facebook Live i apoderar les persones que volen donar el seu suport amb la captació de fons de Facebook. 

El cas més cridaner, és el que implica una eina de retransmissió en viu. Les persones i pàgines que estiguin verificades a Facebook podran agregar el botó de donar directament a les retransmissions en directe per captar fons per a una ONG. Algunes organitzacions que ja col·laboren amb aquesta nova iniciativa són Cáritas España, Save the Children España, UNICEF Francia o Movember.

Aquest sistema de donacions s'ha llençat en el Regne Unit, França, Espanya, Irlanda, Alemanya, Polònia, Itàlia, Bèlgica, Holanda, Suècia, Portugal, Dinamarca, Luxemburgo, Àustria i Finlàndia. 


                                   
Fuente: Adweek

image/jpg


Pagaments instantanis per a iniciatives solidàries

Pagaments instantanis per a iniciatives solidàries

L'aplicació Verse permet pagar i sol·licitar diners als donants al mateix temps que s’envia un SMS. Algunes ONG i entitats no lucratives ja la utilitzen. 

Fer una donació com si enviessis un SMS. Aquest és l'objectiu final de la App Verse, una nova aplicació que permet pagar de manera ràpida i sense cap comissió. En aquest sentit, Verse s'ha implicat amb iniciatives solidàries i vol potenciar l'ús de l'aplicació entre les entitats sense ànim de lucre. Per exemple, la recaptació total de la festa inaugural Verse Events va ser donada a l'organització CEAR, que protegeix els drets de les persones refugiades i fa campanyes de sensibilització social.

La descàrrega de Verse és gratuïta i funciona de la següent manera. El primer pas és obrir-se un compte, és a dir, registrar-se amb el teu telèfon mòbil i vincular el compte amb la teva targeta de crèdit per enviar diners a qualsevol dels teus contactes. A partir d'aquí, es pot enviar o sol·licitar diners amb tan sols la introducció del telèfon mòbil del recipient. El saldo que s'acumuli a Verse es podrà traslladar directament al compte bancari. A més, Verse dóna 5 € per cada nou usuari que es registri en l'aplicació i faci la seva primera donació.

Conjuntament amb les donacions en línia, també es pot utilitzar la App per crear esdeveniments i compartir despeses. Organitzacions com Turkana Eye Project, Need Ü o el projecte Pedriatic Cancer Center ja han utilitzat la plataforma per promoure les seves activitats. Per a més informació sobre les seves activitats, pots consultar el blog de Verse.


                      

image/jpg


Coneixes les tendències globals de 2017 quant a donacions?

Coneixes les tendències globals de 2017 quant a donacions?

L’informe 2017 sobre tendències globals en donacions ha recollit respostes de més de 4 000 donants i proporciona dades sobre l’estat de les donacions a Internet a escala internacional.

4.084 donants de 95 països en els 6 continents han respost la investigació de l’Informe 2017 sobre Tendències Globals quant a Donacions. El document, realitzat per Nonprofit Tech for Good i patrocinat per Public Interest Registry, aporta dades que indiquen que la majoria dels donants es troben a països rics i que la majoria són dones de totes les edats amb una tendència ideològica liberal. Tot i que moltes ONG i associacions sense ànim de lucre treballen en països en procés de desenvolupament, l’accés il·limitat a Internet dificulta que es produeixin donacions en línia i a través de mòbils.

La majoria de donants pertanyen a la generació dels Baby Boomers (1946-1964) i Estats Units lidera el país amb més donants. La infància i els joves és la temàtica que més incita als donants a donar diners. En aquest sentit, el 61 % dels donants se senten més inspirats per Nadal o festivitats, i el 45 % dóna a ONG que es troben fora del seu país de residència. Els principals països on van a parar les donacions són: Índia, Síria, Kènia, Haití i Israel. 

Una dada destacada és que el 61 % dels donants prefereix donar en línia i el 82 % ho fa de manera mensual. Facebook s’erigeix com a la xarxa social que més inspira per donar, ja que atreu al 62 % dels donants. Els mitjans socials i els esdeveniments de recaptació de fons també inspiren més als donants de tot el món. És cert, a més, que el 66 % dels donants ja han treballat de voluntaris per una associació sense ànim de lucre. 

Quant a la tecnologia, l’informe destaca que tenir una extensió de domini .org pot reforçar la confiança amb la marca en línia de l’organització per tal que els donants decideixin aportar el seu gra de sorra. No obstant, la confiança del donant és elevada, ja que 9 de cada 10 pensen que les ONG són ètiques i dignes.

Pel que fa a les dades demogràfiques, les dones gairebé tripliquen el nombre d’homes donants: 2.954 dones per 1.074 homes. L’informe també destaca les tendències en donació per àrees geogràfiques: Àfrica, Àsia, Austràlia i Oceania, Europa, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud. Els socis que han col·laborat en l’elaboració de l’informe són Canadahelps.org, Everydayhero i Network for Good. Si vols descarregar-te l’informe, pots fer-ho a través de l’enllaç següent. Només hauràs d’introduir les teves dades i podràs baixar-te un document .pdf de manera gratuïta.                                      
Fuente: Informe 2017 sobre Tendencias Globales en Donación

image/jpg


Feed RSS de notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss