totop

iWith.org: Desenvolupament web per a projectes que milloren el món*

Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Cinc apps per canviar el món

Cinc apps per canviar el món

Les entitats i organitzacions sense ànim de lucre fa temps que busquen fer el salt al món de les aplicacions mòbils, tant per rebre donacions com per facilitar i promoure l’acció social voluntària. Aquí teniu sis aplicacions que us poden ser útils per les vostres organitzacions.


Facebook llença un sistema de donacions per a entitats sense ànim de lucre a Europa

Facebook llença un sistema de donacions per a entitats sense ànim de lucre a Europa

La xarxa social ha impulsat una iniciativa a 16 països del continent que pretén oferir eines de captació de fons per a causes benèfiques. 

Les donacions són una de les accions més freqüents a les ONG i les entitats sense ànim de lucre. Facebook ho sap, i per això, ha llençat una eina de captació de fons dirigida a entitats sense ànim de lucre a Europa, després de l'èxit que va tenir als Estats Units per a les organitzacions que van captar fons després del pas de l'huracà Harvey, aconseguint 10 milions de dòlars. En aquest sentit, la pàgina de Facebook ha habilitat a 15 països l'opció de posar un botó de "donar" a la pàgina de Facebook de les organitzacions no lucratives.  

D'aquesta manera, a finals d'octubre les ONG poden signar i començar a fer servir aquesta eina per captar fons a través de la xarxa social. Les eines que proposa Facebook per aconseguir donacions són tres: captar fons a través del botó de donacions, recollir-les durant una retranmissió en directe a través de Facebook Live i apoderar les persones que volen donar el seu suport amb la captació de fons de Facebook. 

El cas més cridaner, és el que implica una eina de retransmissió en viu. Les persones i pàgines que estiguin verificades a Facebook podran agregar el botó de donar directament a les retransmissions en directe per captar fons per a una ONG. Algunes organitzacions que ja col·laboren amb aquesta nova iniciativa són Cáritas España, Save the Children España, UNICEF Francia o Movember.

Aquest sistema de donacions s'ha llençat en el Regne Unit, França, Espanya, Irlanda, Alemanya, Polònia, Itàlia, Bèlgica, Holanda, Suècia, Portugal, Dinamarca, Luxemburgo, Àustria i Finlàndia. 


                                   
Fuente: Adweek

image/jpg


Pagaments instantanis per a iniciatives solidàries

Pagaments instantanis per a iniciatives solidàries

L'aplicació Verse permet pagar i sol·licitar diners als donants al mateix temps que s’envia un SMS. Algunes ONG i entitats no lucratives ja la utilitzen. 

Fer una donació com si enviessis un SMS. Aquest és l'objectiu final de la App Verse, una nova aplicació que permet pagar de manera ràpida i sense cap comissió. En aquest sentit, Verse s'ha implicat amb iniciatives solidàries i vol potenciar l'ús de l'aplicació entre les entitats sense ànim de lucre. Per exemple, la recaptació total de la festa inaugural Verse Events va ser donada a l'organització CEAR, que protegeix els drets de les persones refugiades i fa campanyes de sensibilització social.

La descàrrega de Verse és gratuïta i funciona de la següent manera. El primer pas és obrir-se un compte, és a dir, registrar-se amb el teu telèfon mòbil i vincular el compte amb la teva targeta de crèdit per enviar diners a qualsevol dels teus contactes. A partir d'aquí, es pot enviar o sol·licitar diners amb tan sols la introducció del telèfon mòbil del recipient. El saldo que s'acumuli a Verse es podrà traslladar directament al compte bancari. A més, Verse dóna 5 € per cada nou usuari que es registri en l'aplicació i faci la seva primera donació.

Conjuntament amb les donacions en línia, també es pot utilitzar la App per crear esdeveniments i compartir despeses. Organitzacions com Turkana Eye Project, Need Ü o el projecte Pedriatic Cancer Center ja han utilitzat la plataforma per promoure les seves activitats. Per a més informació sobre les seves activitats, pots consultar el blog de Verse.


                      

image/jpg


Coneixes les tendències globals de 2017 quant a donacions?

Coneixes les tendències globals de 2017 quant a donacions?

L’informe 2017 sobre tendències globals en donacions ha recollit respostes de més de 4 000 donants i proporciona dades sobre l’estat de les donacions a Internet a escala internacional.

4.084 donants de 95 països en els 6 continents han respost la investigació de l’Informe 2017 sobre Tendències Globals quant a Donacions. El document, realitzat per Nonprofit Tech for Good i patrocinat per Public Interest Registry, aporta dades que indiquen que la majoria dels donants es troben a països rics i que la majoria són dones de totes les edats amb una tendència ideològica liberal. Tot i que moltes ONG i associacions sense ànim de lucre treballen en països en procés de desenvolupament, l’accés il·limitat a Internet dificulta que es produeixin donacions en línia i a través de mòbils.

La majoria de donants pertanyen a la generació dels Baby Boomers (1946-1964) i Estats Units lidera el país amb més donants. La infància i els joves és la temàtica que més incita als donants a donar diners. En aquest sentit, el 61 % dels donants se senten més inspirats per Nadal o festivitats, i el 45 % dóna a ONG que es troben fora del seu país de residència. Els principals països on van a parar les donacions són: Índia, Síria, Kènia, Haití i Israel. 

Una dada destacada és que el 61 % dels donants prefereix donar en línia i el 82 % ho fa de manera mensual. Facebook s’erigeix com a la xarxa social que més inspira per donar, ja que atreu al 62 % dels donants. Els mitjans socials i els esdeveniments de recaptació de fons també inspiren més als donants de tot el món. És cert, a més, que el 66 % dels donants ja han treballat de voluntaris per una associació sense ànim de lucre. 

Quant a la tecnologia, l’informe destaca que tenir una extensió de domini .org pot reforçar la confiança amb la marca en línia de l’organització per tal que els donants decideixin aportar el seu gra de sorra. No obstant, la confiança del donant és elevada, ja que 9 de cada 10 pensen que les ONG són ètiques i dignes.

Pel que fa a les dades demogràfiques, les dones gairebé tripliquen el nombre d’homes donants: 2.954 dones per 1.074 homes. L’informe també destaca les tendències en donació per àrees geogràfiques: Àfrica, Àsia, Austràlia i Oceania, Europa, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud. Els socis que han col·laborat en l’elaboració de l’informe són Canadahelps.org, Everydayhero i Network for Good. Si vols descarregar-te l’informe, pots fer-ho a través de l’enllaç següent. Només hauràs d’introduir les teves dades i podràs baixar-te un document .pdf de manera gratuïta.                                      
Fuente: Informe 2017 sobre Tendencias Globales en Donación

image/jpg


5 coses bàsiques que ha de  tenir la pàgina web de la teva ONG

5 coses bàsiques que ha de tenir la pàgina web de la teva ONG

Segons l’Informe de Tecnologia Global 2016, el 92% de les ONGs tenen una pàgina web. A continuació, alguns consells per tenir cura de la presència i la comunicació digital a la teva web.

Segurament alguna vegada la teva ONG es va plantejar fer el salt a Internet. Obrir-se perfils en xarxes socials, registrar un domini o crear una pàgina web són normalment algunes de les primeres accions que les entitats sense ànim de lucre solen fer a Internet. Però sobretot, destacaria un punt per sobre de la resta: la web. Segons l’Informe de Tecnologia Global 2016 el 92% de les ONGs del món disposen d’una pàgina web. Això vol dir que tenir una és un factor clau que moltes entitats veuen com important. 

Per què tenir una web és important? Què ha de tenir la pàgina web de la meva ONG? Què ha d’incloure una web perquè la presència digital i la comunicació de la meva organització sigui efectiva? En aquest article, volem presentar alguns consells perquè la web de la teva ONG triomfi i tingui tots els elements que necessita:
 

1. Un apartat per a les donacions

Els botons ‘Call to Action’ són necessaris perquè els usuaris que entrin a la teva web realitzin les accions que tu persegueixes. A les ONG, les donacions són una font de finançament important. Per tant, tenir un clar botó situat en una part visible de la web per les donacions es converteix en fonamental.

2. Informació senzilla

La missió, la visió i els valors són tres dels apartats que un usuari que desconeix la vostra ONG va a mirar. Perquè el seu aprenentatge sigui el més senzill possible, cal introduir poc text però que sigui clar, amè i amb un llenguatge fàcil. A més, pots tenir pestanyes per indicar qui sou, què feu, els vostres col·laboradors o una sala de premsa.

3. Botons per a les xarxes socials

No només és important tenir una web, sinó també xarxes socials. Si tens presència a Facebook, Twitter, Instagram o altres xarxes, fes-ho saber als teus possibles seguidors. Habilitar botons a la web perquè et segueixin en xarxes farà que guanyis presència i et sigui més fàcil atreure nous públics a la teva comunitat digital.

4. Box para la suscripción de newsletters

Per millorar en la gestió de les teves llistes de subscriptors, permet que les persones que ho vulguin puguin involucrar-se en la teva causa per rebre butlletins de notícies o correus electrònics personalitzats. Els newsletters són e-mails setmanals o mensuals que les ONG envien als seus subscriptors, i tenir un registre a la web pot sorprendre’t de la quantitat de persones que estan disposades a col·laborar.

5. Pestanya d’actualitat i notícies

No podem oblidar que també cal comunicar el dia a dia de la teva organització. Algunes entitats opten per tenir un bloc, una pràctica totalment aconsellable que a més estableix un nou canal de comunicació parcialment diferent. No obstant això, tenir una secció de premsa i notícies per a la web farà que els mitjans de comunicació trobin la informació fàcilment (Dossier de Premsa, comunicats, notes de premsa…) i que els stakeholders de la teva ONG segueixin les teves activitats amb un sol clic. 

Si t’ha semblat útil aquest article pots compartir-lo a les teves xarxes. I si t’has quedat amb algun dubte, pots contactar amb nosaltres al següent enllaç.


                         

image/jpg


Feed RSS de notícies

  
Google + Facebook Twitter Youtube Rss